Cursuri pentru MIRI

Dansul perfect stilului tau!

De la cererea in casatorie, la dansul de deschidere a nuntii, de la coregrafii cu cavaleri si domnisoare de onoare, pana la surprize pentru miri, nasi, invitati si demonstratii ale dansatorilor profesionisti, noi, reprezentantii dansului scolii Bel ART, ghizi ai pasilor de dans, cautam prin pasiune si implicare sa facem ca primul capitol din povestea vietii tale de cuplu sa ramana pentru toata viata o amintire plina de emotie si bucurie. Pentru noi, nunta perfecta este acea petrecere in care nu va fi celebrata doar iubirea dintre mire si mireasa, ci va fi pusa in valoare intr-o forma artistica expresia personalitatii celor doi sarbatoriti. Dansul s-a nascut in mod natural ca o exprimare a vietii din interiorul trupului si a sufletului. Tocmai in acest sens, intelegand dorinta voastra fireasca de a reusi realizarea unui dans placut privirii din miscare si sincronizare, va invatam astazi un “prim pas” spre implinirea acestei dorinte, oferindu-va o sedinta de consultanta in dans, numita “Ghid pentru dansul tau”. Pentru a gasi dansul potrivit trebuie sa tii cont de:

1. Melodia

Daca sunteti creativi si ati ales o tema pentru nunta voastra, va recomandam sa fiti la fel de ingeniosi si la alegerea genului de muzica, respectiv a melodiei, a versurilor acesteia, a coloanei sonore care sa se potriveasca cu detaliile decorului, invitatiilor si a tinutei voastre. Daca nu aveti o melodie a “noastra” sau una care va placut mai mult, va putem ajuta noi cu un playlist de muzica sau va putem crea un mix din melodiile alese impreuna, adaptat scenariului dansului propus.

2. Vestimentatia

Rochia si pantofii alesi de catre mireasa sunt de o importanta majora pentru reusita dansului, atat pentru confortul miscarilor, cat si pentru usurinta si expresivitatea lor. Astfel, recomandam pentru dansul de nunta o pereche de pantofi cu un toc clasic de maxim 8 cm inaltime. Atentie la rochiile tip sirena care sunt cu adevarat minunate si scot in evidenta frumoasa silueta a miresei, dar care in acelasi timp limiteaza libertatea de miscare a picioarelor, asa cum se intampla si in cazul rochiilor cu trena, atunci cand aceasta nu are un sistem de prindere. Trena nu va va permite decat executarea pasilor laterali, dreapta/stanga, poze clasice si catevai deplasari foarte simple spre fata si usor oblic. Daca aveti o rochie de tip printesa si purtati o crinolina, va recomandam de la primele sedinte sa invatati pasii de dans cu crinolina fixata pe talie. Numarul arcurilor si lungimea crinolinei ar putea sa va creeze dificultati in miscare si doar in timpul repetitiilor se pot vedea dificultatile adse de aceasta si se pot gasi solutii spre evitarea accidentelor. Daca mirele a ales un sacou slim fit va recomandam varianta unei coregrafii fara miscari inalte a bratelor si fara prize. Daca totusi va doriti o coregrafie mai complexa puteti renunta la sacou si ramane doar in vesta si camasa. Pentru primele repetitii va recomandam o incaltaminte comoda, cu talpa flexibila si subtire. Insa pentru ultimile 2 sedinte sunt obligatorii pantofii pe care ii veti purta la dansul de nunta.

3. Alegerea si programarea sedintelor de dans

Lectiile sunt disponibile in urma unei programari telefonice sau la sediul scolii de dans Bel ART. Va recomandam sa va rezervati minim 6 saptamani inainte de eveniment pentru a avea timp suficient pentru a invata in liniste pasii, pentru a aprofunda si cizela coregrafia aleasa. Profesorul va adapta dificultatea regiei coregrafice la timpul avut la dispozitie si conform dorintelor voastre. Pentru ca sunteti protagonistii nuntii va recomandam sa luati catevai sedinte de dans si pentru alte genuri de melodii pe care le veti dansa alaturi de invitatii vostri. Puteti opta pentru pasi din dansurile populare romanesti, pasi de dans pentru muzica usoara, tango, rock & roll, latino, muzica greceasca si orientala, brasoveanca, el meneito, la macarena, lambada, etc.

4. Sugestiile in alegerea stilului de dans

Luand in considerare vestimentatia clasica a mirilor, 75% din cupluri merg pe eleganta valsului vienez. Insa sunt cupluri care cauta sa imbine rafinamentul unui astfel de eveniment cu o coregrafie haioasa. Unele cupluri au ales sa isi schimbe tinuta vestimentara, oferindu-si libertatea de a realiza o coregrafie pe ritmurile fierbinti ale dansurilor latino-americane. Sunt cupluri care au cerut sa fie acompaniate in dansul lor de perechi profesioniste de dansatori, ceea ce a adus in dansul lor mult spectacol si divertisment. Sunt cupluri care au imbinat dansul lor cu cel al nasilor sau au dansat impreuna cu cativa invitati, doritori sa faca parte din dansul tinerilor casatoriti. Am creat momente surprize, venite din partea miresei pentru mire sau din partea mirelui pentru mireasa in care au fost implicati prieteni, surori, frati sau chiar dansatorii nostri profesionisti. Important este sa alegeti ceea ce vi se potriveste voua cel mai bine!

5. Sfaturi si recomandari:

 - Alegeti o scoala cu experienta si interesati-va de calificarea profesorului!
- Pune-ti accent pe estetica dansului, pe tinuta si atitudine.
- Un dans complet trebuie sa contina toate cele 3 parti ale unei adevarate povesti:


a. inceput - regia intrarii in dans,
b.  continut - coregrafia dansului - deznodamantul,
c. iesirea din ringul de dans.

 - Nu fiti timizi!


Nu conteaza daca nu ati mai fost la cursuri de dans sau ca nu ati mai dansat inainte! Conteaza cu cine alegi sa lucrezi! Profesorii nostri au o experienta de peste 15 ani in pedagogie. Sunt coregrafi cu studii superioare in regie si dans. Profesorul cu care veti lucra va va oferi toata rabdarea si bunavointa pentru a va face sa va simtiti in largul vostru. Profesorul nosru va a tine cont de ritmul de invatare a fiecaruia dintre voi si va fi atent la preferintele voastre coregrafice.

 - Acceptati filmarile la orele de repetitii!

Inregistrarile video va vor ajuta sa exersati cu mai multa usurinta pasii si succesiunea lor acasa. Inregistrarile video va vor ajuta sa va amintiti lucrurile pe care le-ati invatat si sa vedeti cat de mult ati progresat. Aceste inregistrari vor ramane pentru voi momente de neuitat de care va veti aminti cu drag peste ani si ani. Va recomandam sa faceti un montaj din repetitiile de la sala si filmarea dansului de la nunta voastra. Daca “Ghidul pentru dansul tau” v-a fost o buna calauza, va invitam sa va alegeti unul dintre urmatoarele noastre pachete cu lectii de dans pentru cupluri de miri:

PRETURI: O singura sedinta privata pentru dansul mirilor = 80 lei.

Pachetul StandART

2persoane

Dansul mirilor

  • 5 sedinte - 350 lei
  • 10 sedinte - 600 lei
  • 15 sedinte - 800 lei

Pachetul StandART

4persoane

Miri impreuna cu alte 2 persoane – nasi, parinti, frati, surori, prieteni, cavaleri si domnisoare de onoare

  • 5 sedinte - 750 lei
  • 10 sedinte - 950 lei
  • 15 sedinte - 1150 lei

Pachetul SilverART

2persoane

Dansul mirilor + 3 sedinte - dansuri populare romanesti + 2 sedinte de dansuri de grup din cadrul programului scolii ( cha- cha, rumba, rock&roll, salsa, bachata, tango);

  • 5 sedinte - 600 lei
  • 10 sedinte - 800 lei
  • 15 sedinte - 1100 lei

Pachetul
GoldART

2persoane

10 sedinte dansul mirilor + 3 sedinte dans popular romanesc sau alte stiluri de dans solicitate + 4 sedinte de dansuri de grup din cadrul programului scolii ( cha- cha, rumba, rock&roll, salsa, bachata, tango) + Mix melodii solicitate + 10 minute de show dance cu 4 dansatori profesioniti.

  • 17 sedinte - 1500 lei

Sali de curs spatioase si moderne.

 

De retinut:

* O sedinta privata de dans are 60 de minute.
* O singura sedinta privata pentru dansul mirilor = 80 lei.
* Sala este rezervata doar pentru un singur cuplu.
* Flexibilitate mare in alegerea zilelor si orelor la care puteti veni la cursul de dans.
* Plata se va face la prima intalnire, moment in care se va stabili si programul pentru numarul de ore dorite.
* Plata integral se va face doar la pachetele cu 5 sedinte.
* Pachetele de 10 si 15 sedite se achita in 2 rate.
* Anularea si reprogramarea unei sedinte se va face cu cel putin 24 de ore inainte, in caz contrar sedinta se considera efectuata.
* Banii nu se returneaza.
* Mai puteti alege: Mix melodii solicitate = 50 lei
*1 sedinta de dans popular romanesc, sau latino, blues, rock& roll etc. = 60 lei
La sfarsitul abonamentului veti primi Cadou - o diploma de participare ca si premiu al primului dumneavoastra dans de familie.
Va asteptam cu drag!